Assalamualaikum hai ^^ Selamat Datang ke blog Intan Sofea.. Di kesempatan ini saya ingin memperkenalkan diri saya terlebih dahulu ^^.. Nama saya Nur Intan Sofea binti Rosmadi.. Umur 19 tahun.. Mengambil kursus Pangkalan data dan Aplikasi Web.. Merupakan pelajar dari Kolej Vokasional Kuala Selangor ;) // Hai ^^ Welcome To my blog Intan Sofea.. Let me intro first.. My name is Nur Intan Sofea binti Rosmadi.. 19 years old.. take courses Database Management and Web Application.. Student from College Vocational Kuala Selangor ;)

Tuesday, 16 January 2018

GAJI MASUK!!!!

Assalamualaikum semua :) alhamdulillah dah 2018 so apa azam baru korang? cubalah pejam mata tu fikir azam korang! dan intan selalu doakan pembaca pembaca blog intan dikurniakan rezeki yang melimpah ruah seperti mana turunnya hujan lebat.. ameen~ azam intan mcm biasalah~ nak kurus nak kurus nak kurus. Tapi kurusnya bila entah :/ adehhh

So start 2018 intan kenalah reach target tu buat lebih sikit. Bukan aje untuk kurus.. malah sihat tubuh badan dan ampunkan dosa yang lalu :) macam korang jugak kalau nak rezeki lebih kan? kenalah buat lebih sikit.. rajin~ ikhlas~ yang penting dah dapat gaji tu bagilah duit dkt mak ayah korang!!! kesian dorang tau~ diorang lah yang menjaga awak dari kecil :)

Kalau macam intan pula selain nak kurus tu intan nak cari rezeki lebih sikit walaupun intan tengah praktikal dgn ibuabah. kalau boleh setiap bulan intan nak belanja family intan makan bior diorang makin gemok intan kurus hehehehe. Sebabtu lah intan join TONE EXCEL! fuh bunyinya macam cliche kan yelah mana taknya selalu tengok orang promot bukannye betol pon!

Haha tidak sama sekali :) bisnes yang korang tak minat lah yg akan bagi korang income tiap bulan tanpa henti.. nanti korang excident *itukan contoh* siapa nak bagi insuran takaful 50k ha!!!! giler tak giler banyak tu kan? :O sebenarnya banyak lagi kelebihan yang ada tau :) sebab tu lah intan nak ajak korang ^^ kalau tak tahu mcm mana cara dia takpe intan kan ada :) intan boleh ajar korang sehinggalah korang berjaya & dpt mencecah 4 5 angka sebulan insyaallah~

Asalkan korang ada minat dan komitmen :) untuk kegunaan sendiri pun syarikat Tone Excel tetap juga bagi gaji... wauu~ bagi sesiapa yang tanya "eh apa kelayakan dia eh??" ok mcm ni, kelayakan dia adalah seperti berikut:]

berumur 12~40 (dialukan)
ada akaun bank

Haa tu je kelayakan dia hehehehe saje bagi suspen :) jgn risau bisnes ni patuh syariah okay :) intan nak sangat mana yang tengah berada dlm kesusahan erti kata istilah perlu sangat duit sampingan ni untuk sertai intan.. student pon boleh masuk jadinya korang ni student bergaji la apa salahnya en income pun dapat :) cara nak contact intan pergi je klik warna biru ni haaa whatsapp intan .  Okay selamat bertemu disana ;)


Wednesday, 27 December 2017

TAK RETI BUAT WEBSITE?? ADA JALAN PENYELESAIANNYA :)

Assalamualaikum n hai kepada semua reader saya :) sudah sekian lama agaknya tak update blog ni sebab busy semasa di kolej. Exam.... pta.... skm...... tapi sekarang dah free sikit sebab tengah praktikal. Jadi bagi sesiapa nak upah orang buat website untuk syarikat korang atau syarikat majikan korang nah, emailkan kepada intanyeollie@gmail.com untuk kriteria website yang korang nak okay. 

Selain itu, saya juga menawarkan website seperti ecommerce, entertainment, shopping cart dll. Kita bantu orang suatu hari nanti orang bantu kita pula! ;)



Monday, 30 May 2016

HOMESTAY???

Assalamualaikum gaiss. Dah lama kan aku tak update blog ni? hahaha kalini aku tak post pasal web web ni haa sebab sekarang ni mood aku tgh nak promote hmstay. Korang tau tak area Hutan Melintang dekat Perak? kiranya area ni hulu perak lah so dekat je dengan Sabak Bernam, hulu Selangor. So, siapa dikalangan korang ke family, sedara mara, kawan kawan or anyone else yang duk cari hmstay dekat Hutan Melintang moh lawat dekat alamat ni http://www.intangarden.com/p/homestay.html

Thursday, 3 September 2015

FRONT END AND BACK END

Dalam kejuruteraan perisian, istilah "akhir hadapan" dan "akhir belakang" adalah perbezaan yang merujuk kepada pemisahan kebimbangan antara lapisan persembahan dan masing-masing lapisan akses data.

Bahagian hadapan adalah satu antara muka antara pengguna dan akhir belakang. Depan dan hujung belakang boleh diagihkan antara satu atau lebih sistem.

Dalam seni bina perisian, mungkin ada banyak lapisan di antara perkakasan dan pengguna akhir. Setiap boleh diperkatakan sebagai mempunyai bahagian depan dan bahagian belakang. Hadapan adalah abstrak yang, memudahkan komponen asas dengan menyediakan antara muka mesra pengguna.

Sunday, 16 August 2015

APA ITU REKA BENTUK WEB RESPONSIF??


Reka bentuk web responsive adalah pendekatan yang mencadangkan bahawa reka bentuk dan pembangunan perlu bertindak balas kepada tingkah laku dan persekitaran pengguna berdasarkan saiz skrin, platform dan orientasi. Amalan ini terdiri daripada campuran grid fleksibel dan susun atur, imej dan pengunaan pintar pertanyaan CSS media. 

Saturday, 15 August 2015

APAKAH CSS??

Pelajaran 1: Apakah CSS?

Mungkin anda sudah mendengar tentang CSS tanpa mengetahui apa yang ada. Dalam pelajaran ini, anda akan mengetahui lebih lanjut mengenai apa yang CSS dan apa yang ia boleh lakukan untuk anda.

CSS adalah singkatan Cascading Style Sheets.